W trosce o najlepsze warunki do rozwoju każdego dziecka dietetyk:
Opracowuje jadłospisy
uwzględniające zasady zdrowego, naturalnego odżywiania – zgodnie z najnowszą piramidą żywienia oraz w oparciu o produkty najwyższej jakości.
Dostosowuje jadłospisy
dla dzieci wymagających diet specjalnych (alergii pokarmowej, diety bezmlecznej, niskobiałkowej oraz innej, w oparciu o produkty zastępcze).
Nadzoruje i kontroluje
prawidłowość przebiegu procesów technologicznych na wszystkich etapach produkcji potraw z uwzględnieniem systemu analizy zagrożeń krytycznych punktów kontrolnych.
Kontroluje jakość
surowców i produktów żywnościowych oraz warunków ich przechowywania.
Prowadzi instruktaż
dla pracowników zatrudnionych przy produkcji żywności pod kątem organizacji stanowisk pracy i przestrzegania zasad dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej.
Prowadzi edukację
dla dzieci w zakresie zasad zdrowego odżywiania poprzez różnego rodzaju zajęcia.
Polędwiczka wieprzowa w sosie, ziemniaki, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej
Zima za oknem trochę oszalała Dzieciom witamina C by się przydała Więc na obiad wjeżdża jej królowa Do ziemniaczków kapustka zdrowa
Indyk w sosie śmietanowym, makaron i surówka z selera naciowego i ogórka
Kotleciki z łososia, ziemniaczki i mizeria na jogurcie naturalnym
Te małe Nasze kuchareczki, dziołchy w taliach wąskie uwielbiają gotować nasze regionalne dania śląskie. Modro kapusta, rolada - niebo w gębie, każdy mały brzuszek zmieści w swym obrębie
Kurczak w sosie curry, ryż paraboliczny, bukiet warzyw
Pulpet w sosie śmietanowym, ryż paraboliczny, kapusta duszona
Zdrowy hamburger
Gulasz z indyka, kasza bulgur i surówka z buraka i marchewki
Żurek na maślance
Potrawka z kurczaka